Уряд ухвалив закон, який допоможе мешканцям України прифронтових територій, а саме забезпечить безкоштовним газом, що значно полегшить життя українців.

Джерело: Today.ua

За даними джерела, уряд запустив пілотний проєкт із безкоштовного забезпечення скрапленим газом мешканців прифронтових територій, які зараз перебувають у найважчій ситуації.

З одного боку – постійні бомбардування, з іншого – постійні відключення електроенергії, втрата робочих місць, брак коштів і невизначені прогнози на майбутню зиму.

Спочатку уряд планував реалізувати проєкт лише в Харківській області.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Газовий балон. Кадр з відео на ютубі
Газовий балон. Кадр з відео на ютубі

Тоді віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук запропонувала поширити його ще на дві області: Сумську та Донецьку.
Звичайно, вони швидко відреагували на ці пропозиції і навіть підготували пропозицію підсумкового документу щодо газорозподільного механізму.

"У рамках нашої гуманітарної допомоги ми хочемо забезпечити побутовим газом якомога більше незахищених людей у ​​прифронтових районах. Тому ми не маємо наміру обмежуватися лише Харківською областю. Ми розширимо цей проєкт на Сумську та Донецьку області", – розповіла Ірина Верещук.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

У рамках експериментального проєкту жителі трьох областей, які належать до соціально незахищених верств населення, отримають гуманітарну допомогу у вигляді балонів зі скрапленим газом в опалювальний сезон. Джерело також зазначило, що проєкт спільно контролюватимуть Мінреінтеграції, Міненерго, ОДА, керівництво прифронтових ОТГ та інші зацікавлені учасники.

Допомога для українців у підготовці до опалювального сезону, деталі на Знай.ua

Українцям допоможуть грошима

Тариф на електрику хочуть хитро знизити, читайте на Знай.ua