Для всіх наших шанованих читачів, які через війну опинилися у складному фінансовому становищі, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що ООН виділяє 30 млн. доларів для підтримки українців. Йдеться про громадян, які проживають у прифронтових регіонах.

Сім'ї, які згідно із законом визнані вразливими, отримають одноразові виплати. Якщо говорити чітко, то на домогосподарство виділять – 21000 грн. Відомо, що ці гроші передбачені для придбання твердого палива.

У прес-службі Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили про підписання Меморандуму про підтримку прифронтових громад під час майбутнього зимового періоду.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Угоду підписали віце-прем'єр України Ірина Верещук та представник ООН Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Популярні новини зараз
Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Допомогу отримають уразливі домогосподарства Харківської, Сумської, Херсонської, Донецької, Запорізької, Луганської, Дніпропетровської, Чернігівської та Миколаївської областей. Насамперед йдеться про домогосподарства, розташовані в межах 10 кілометрів від кордону з Росією або від лінії зіткнення.

Соціальні виплати. Фото: youtube
Соціальні виплати. Фото: youtube

Загальний бюджет програми складає 30 мільйонів доларів. Ліндхольм Біллінг назвала пріоритетним завданням для ООН підтримка українців, які залишаються жити у прифронтових регіонах, особливо у складні зимові місяці. Очікується, що вони будуть особливо важкими цього року з огляду на цілеспрямовані атаки російських окупантів на енергетичну інфраструктуру.

Зазначено, що громадяни перебувають у неймовірно вразливому соціально-економічному становищі і потребують гуманітарної допомоги, щоб зберегти життєстійкість і вижити.

Представник ООН в Україні наголосила, що можна спиратися на довготривале партнерство з Мінреінтеграції, щоб підтримати більшість уразливих сімей протягом зими, під час якої ще сильніше відчуватиметься вплив повномасштабної війни.

Нагадаємо, польські банки підняли комісію за зняття готівки.

Раніше повідомлялося, допомогу виплачуватимуть до кінця року: хто і скільки отримає.

Також, пенсії під загрозою: у вересні багато українців можуть залишитися без виплат.