З 1 жовтня 2024 року Національний банк України запроваджує тимчасові ліміти на перекази між картками фізичних осіб. Максимальну суму переказу на місяць буде обмежено 150 000 гривень.

Цей ліміт стосується лише переказів із карток одного банку на картки інших фізичних осіб та не поширюється на волонтерські рахунки, рахунки з високими підтвердженими доходами, а також на перекази між власними рахунками та юридичними особами.

Цей крок спрямований на боротьбу з дропами – людьми, які надають свої банківські реквізити для нелегальних фінансових операцій. За оцінками НБУ, через такі рахунки проходить близько 200 мільярдів гривень на рік. Через це проблема потребує термінового втручання.

НБУ
НБУ

НБУ сподівається, що нові обмеження допоможуть зменшити використання банківської системи для незаконних операцій та дадуть час для розробки ефективних рішень.

Популярні новини зараз
В Україну примчать дощі та теплий вітер: прогноз погоди на вихідні Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Для волонтерів та їх рахунків ліміти не діятимуть, що забезпечить безперервну допомогу у критичних ситуаціях. Правила також не стосуватимуться операцій, пов'язаних з поповненням рахунків волонтерів.

Цей тимчасовий ліміт набирає чинності з 28 серпня 2024 року та триватиме шість місяців.

Нагадаємо, валютні коливання триватимуть до кінця року: скільки коштуватиме долар

Раніше ми писали про те, що в українських банків відмовляються виплачувати частину депозитів: хто ризикує втратити свої накопичення

Крім того, Знай.ua повідомляв, санкції ЄС позбавляють українців доступу до їхніх грошей: масово зупиняють переклади.