Валютні коливання в Україні продовжаться, але завдяки відчутним золотовалютним запасам стрімкого падіння гривні не буде. Про це розповів голова Асоціації українських банків Андрій Дубас в ефірі "Українського Радіо".

Андрій Дубас заявив, що золотовалютні запаси України, включаючи кошти, отримані від США та ЄС, становлять 44 млрд. доларів. Це добрий показник, який дає надію на певну стабільність національної валюти.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Фахівець прогнозує, що з огляду на загальну економічну ситуацію в країні до кінця 2024 року курс американської валюти коливатиметься в межах від 41,5 до 41,7 гривні за долар. Втім, за умов війни прогноз може змінитися.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Кінці з кінцями не зведете: яку пенсію отримають українці Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

"Звичайно, що в умовах, коли наш сусід може продовжувати свою наступальну операцію, ми не можемо на всі 100 % це гарантувати, але сьогоднішній обсяг золотовалютних резервів і економічна ситуація в цілому дозволяють орієнтуватися на такий показник", - зазначив експерт.

Андрій Дубас додав, що Нацбанк має золотовалютні резерви, якими він може стримувати чи не стримувати здешевлення гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, після рішень у США курс долара в Україні може різко змінитись: прогноз банкіра на серпень.

Також наш портал інформував, чекайте на справжню лавину подорожчань: що підніметься в ціні через зростання тарифів та валютного курсу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що платежі за комуналку залишаться "в законі": які ліміти встановить Національний Банк на банківські картки.