В Україні вже неодноразово підвищували пенсійний вік, бо й почали ходити жарти, що в нашій країні до пенсії ще дожити треба.

Але й зараз постають питання про те, чи будуть ще підняття пенсійного віку в Україні. Нагадаємо, що загальний пенсійний вік за умови виконання умов за стажем становить 60 років.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявила міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

"Ні, ми не будемо його (пенсійний вік. – Ред.) збільшувати. Стандарт, закладений в 2017 році, є оптимальним, і його варто зберегти. Він регламентує не вік людини, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може вийти на пенсію. Тепер, на мою думку, це – непоганий варіант", – пояснила міністерка.

Однак Жолнович також додала, що варто створювати умови, щоб українці залишались соціально активними, працювали навіть отримуючи пенсію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам анонсували масштабне підвищення виплат Пенсіонерів попередили про штрафи: заплатити доведеться майже 12 000 грн 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

"Людина у 65 років – це не дідусь із сивою бородою. Це ще дуже активна особистість, яка хоче бути затребуваною в суспільстві, має чудовий досвід і гарні можливості робити внесок в економіку. Враховуючи ці обставини, ми маємо створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи і щоб роботодавці також розглядали їх як цінний ресурс", – додала Жолнович.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що до пенсії доплатять 3250 грн: як оформити допомогу. Програма є важливою підтримкою для багатьох українських пенсіонерів.

Раніше ми повідомляли, що тепер трудовий стаж отримати буде важче: українцям ускладнили вихід на пенсію.