Українці влаштуються на офіційну роботу, бо хочуть отримати трудовий стаж. При цьому в Україні є мінімальний трудомісткий стаж, з яким можна виходити на пенсію.

Звичайно, не всі працюють офіційно завжди, тому іноді цей трудовий стаж губиться, а вік уже не той, щоб працювати. Тоді є можливість докуповувати відсутні роки, але яка ж їх ціна?

Людина, яка заповнює трудову книжку
Людина, яка заповнює трудову книжку

На даний момент вартість придбання навіть одного року стажу значно зросла. Про це повідомляє Урядовий портал.

Докупити стаж можуть усі громадяни України, які досягли 16-річного віку. Це стосується як осіб, які мешкають за кордоном та планують отримувати пенсію в Україні, так і людей передпенсійного віку, яким не вистачає стажу для отримання пенсії.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Зима буде без світла: тривожний прогноз Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

У 2024 році для зарахування одного повного місяця стажу потрібно сплатити мінімальний страховий внесок у розмірі 1760 гривень. Таким чином, річний стаж коштуватиме вже 21 480 гривень. Пенсіонери мають можливість самостійно визначати частоту та розмір внесків відповідно до своїх фінансових можливостей.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Як раніше вже не буде: пенсіонерам готують неприємний сюрприз. Одна з можливих реформ – підвищення страхового стажу.

Раніше ми повідомляли, що пенсійна система України може "повалитися" будь-якої миті : що буде з грошима старих. 10 мільйонів вкладників не можуть впоратися із 10 мільйонами пенсіонерів.

Також стало відомо, що допомогу виплачуватимуть до кінця року: хто та скільки отримає. У Мінсоцполітики розповіли про програму підтримки найбідніших пенсіонерів.