Українські пенсіонери з низькими доходами можуть отримати додаткову фінансову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН. З серпня 2023 року вже було виплачено понад 2 мільярди гривень для підтримки таких громадян.

Програма діє й надалі, і триватиме щонайменше до кінця 2024 року. За цей час допомогу отримали понад 470 тисяч українських пенсіонерів. У Міністерстві соціальної політики України зазначили, що ця ініціатива спрямована на підтримку найбільш уразливих людей похилого віку, які не могли самостійно звернутися за додатковою допомогою.

Пенсіонери. Фото з відкритих джерел
Пенсіонери. Фото з відкритих джерел

Перша заступниця міністерки соціальної політики України Дарія Марчак наголосила, що завдяки міжнародним партнерам вдалося допомогти тим, хто найбільше потребує підтримки. Фінансування надається за рахунок Німеччини, Норвегії, Фінляндії, Швеції, Швейцарії, Європейського Союзу, а також приватних донорів.

Щоб отримати таку допомогу, потрібно відповідати певним критеріям.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Кінці з кінцями не зведете: яку пенсію отримають українці Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Доплати надаються пенсіонерам, які:

  • проживають у зоні бойових дій;
  • отримують пенсію менше ніж 3250 гривень;
  • не отримували після 1 березня 2023 року додаткових виплат від міжнародних організацій або допомоги на проживання для ВПО.

Людина з грошима в руках
Людина з грошима в руках

Особливість цієї програми в тому, що для отримання коштів пенсіонерам не потрібно подавати жодних заяв. Доплата нараховується автоматично на основі даних Пенсійного фонду України. Розмір допомоги визначається як різниця між фактичною пенсією та встановленим мінімумом у 3250 гривень.

Нагадаємо, ПФУ звернувся до пенсіонерів, які одержують виплати на картки: важливе попередження для кожного

Раніше ми писали про те, що до 54 000 грн на сім'ю: українцям виплатять допомогу, але є умови

Крім того, Знай.ua повідомляв, 38-річна жінка переїхала жити до будинку для літніх людей: знайшла серед пенсіонерів "своїх"