МВФ підтримав ідею підвищення податків та фактично "вбив" надії на швидке відновлення України, адже, на думку фонду, війна може затягтися надовго.

Експерт "Інституту енергетичних стратегій" Юрій Корольчук каже, що формально МВФ нічого не вимагає, а просто "рекомендує". Але насправді все вирішує місцева влада, нагадуючи часи 1933 року, коли "свої" відбирали у людей останнє:

"Навіть вже не смішно таке чути. А всю чорну роботу виконують свої, на місцях. Як колись у 1933 році «свої» ходили і вишукували закопане зерно, так і сьогодні українців по суті розкуркулюють ті самі «свої». Міністри, департаменти, управління, відділи. Таке собі енергетичне розкуркулення українців. Аби грошей не залишалось взагалі ні на що, – висловився Корольчук.

Оплата комуналки, гроші / фото: depositphotos
Оплата комуналки, гроші / фото: depositphotos

Таким чином, за його словами:

Популярні новини зараз
Без нафти все розвалиться, включаючи літаки: експерт пророкує швидкий крах економіки росії Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще
  • Електрика може подорожчати до 5,5-6 гривень за кіловат, і при цьому людей поділятимуть за обсягом споживання.
  • Ціна на газ може зрости до 11 000–12 000 гривень за 1000 кубометрів.
  • Тепло може подорожчати до 3000–5000 гривень за гігакалорію.

Корольчук додає, що МВФ на всі питання відповідає одне й те саме: грошей немає, і невідомо, коли закінчиться війна. Тому на підвищення тарифів тиснуть і зробити це, за словами Юрія, потрібно до листопада.

"Звичайно, я вірю, що система буде опиратися і намагатись врятувати себе, але зовнішній тиск на сьогодні набагато більший", – робить висновок він.

Нагадаємо, " Під шумок ціни піднімуть": українці жорстко розкритикували наказ "тримати" зв'язок по 10 годин

Раніше ми писали, готуйте гаманці: "Газмережі" анонсували споживачам нові витрати

Крім того, Знай.ua повідомляв, 3 0 вересня все зміниться: держава знатиме все про ваші рахунки