Восени 2024 року Україна вступає у новий етап міжнародного фінансового обміну. З 30 вересня розпочнеться автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки в рамках Загального стандарту звітності CRS.

Це означає, що податкові органи інших країн почнуть передавати Україні дані щодо рахунків громадян України за кордоном.

Отже, якщо у вас є рахунки за межами країни, то незабаром інформація про них опиниться у руках української податкової служби. Вам не потрібно буде запитувати ці дані або повідомляти податкові органи про свої рахунки – все станеться автоматично.

Банківська карта, фото: Pixabay
Банківська карта, фото: Pixabay

Що це означає для вас?

Насамперед, тепер державна податкова служба зможе легше відслідковувати ваші закордонні активи та доходи. Це стане можливим завдяки тому, що Україна нещодавно одержала схвалення від глобального форуму ОЕСР з питань податкової інформації та захисту даних.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману
Показати ще

Україна також офіційно приєдналася до міжнародної системи обміну інформацією, яка об'єднує 115 країн, включно з усіма державами-членами ЄС. Тепер наші податкові органи отримуватимуть інформацію про фінансовий стан українців за кордоном, а також дані про міжнародні групи компаній.

Біженці в Австрії. Фото: 24 канал
Біженці в Австрії. Фото: 24 канал

Згідно з новим стандартом, інформація обмінюватиметься щорічно, починаючи з звітного періоду з 1 липня 2023 року по 31 грудня 2023 року. Це допоможе покращити контроль за податковими деклараціями та боротьбу з ухиленням від сплати податків.

Тож якщо ви тримаєте гроші за кордоном або берете участь у міжнародних бізнес-структурах, будьте готові до того, що ваші фінансові дані можуть бути доступні для української податкової служби.

Нагадаємо, у вересні тисячі українців отримають "оновлені" пенсії: озвучено суми надбавок

Раніше ми писали, що тарифи на тепло перерахували, але не для всіх: яка новина хороша

Крім того, Знай.ua повідомляв, з українців братимуть гроші за лікування у державних лікарнях