Українцям доведеться витратитись на важливу процедуру, яку необхідно провести до початку опалювального сезону. Про це повідомили на facebook-сторінці компанії "Газмережі".

Газовики нагадали, що до початку опалювального сезону побутові споживачі обов'язково мають перевірити стан димаря.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

"Частота чищення димоходу залежить від виду палива, інтенсивності використання опалювального приладу та якості палива. В середньому, димохід рекомендується чистити один раз на рік, але для котлів, які працюють на твердому паливі, може знадобитися частіше", - йдеться у повідомленні.

Забутий або пошкоджений димар може призвести до ряду небезпечних наслідків, зокрема:

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще
  • до пожежі;
  • накопиченню чадного газу у приміщенні;
  • зниження ефективності теплопередачі.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Газовики закликали споживачів не діяти самостійно, а залучати до чищення димаря фахівців, які мають потрібне обладнання та досвід.

"Пам’ятайте: самостійно чистити димохід досить небезпечно. Краще звернутися до спеціаліста, який має необхідне обладнання і досвід", - попередили українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газовики показали найзручніший спосіб передачі показників лічильника: заощадить час та нерви.

Також наш портал інформував, що приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перевіряли лічильники – накрутили з десяток кубів: українці зіткнулися з шахраями, як убезпечити себе.