На українському ринку продуктів харчування знову відбулися зміни, і цього разу під ударом опинилося м'ясо. Наприкінці серпня аналітики фінансового порталу Minfin повідомили про нові ціни на свинину та курятину, що здивували багатьох споживачів.

Свинина

Останні дані свідчать, що свиняча грудинка подорожчала більш ніж на п'ять гривень за кілограм. Якщо в липні її вартість була 165,86 гривень, то в серпні вона зросла до 171,05 гривень. Лопатка також показала невелике подорожчання – на 2 гривні. Зараз за кілограм цього виду м'яса потрібно викласти 165,35 гривні, тоді як місяць тому ціна становила 163,30 гривень.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

Не оминули зміни і ціни на свинячий ошийок та підчеревину. Вартість ошийка зросла з 266,10 до 270,95 гривні за кілограм, а підчеревина, яка раніше коштувала 163,22 гривні, тепер продається по 172,63 гривні за кілограм.

Проте не все так сумно. Шашлик зі свинини, який залишається популярним вибором серед українців, став трохи дешевшим. Якщо в липні середня ціна була 233,15 гривні, то в серпні вона впала до 224,97 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз
Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема Нові комунальні тарифи з 1 жовтня: українцям доведеться платити вдвічі більше ТЦК забирають документи: як діяти Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Курятина

Ціни на куряче м'ясо теж зазнали змін. Найбільше здорожчання відбулося на курячі гомілки, які подорожчали майже на 10 гривень. Зараз їх вартість складає 80,95 гривні за кілограм, тоді як минулого місяця це було 71,84 гривні.

Курятина, кадр з відео
Курятина, кадр з відео

А ось куряча тушка навпаки стала дешевшою – ціна впала з 77,13 до 73,05 гривні за кілограм, що може порадувати тих, хто робить покупки у великих обсягах.

Ще одне приємне здивування для покупців – зниження цін на стегна торгової марки “Наша Ряба”. В липні їхня вартість становила 153,50 гривні, а в серпні вона знизилася до 143,17 гривні за кілограм.

Однак, не обійшлося і без подорожчання. Куряче філе, яке часто купують для дієтичного харчування, зросло в ціні. Зараз за кілограм цього продукту доведеться заплатити 167,33 гривні, тоді як в липні це було 160,30 гривні.

Нагадаємо, Ціни на продукти можуть злетіти: блекаут і війна як ніколи загрожують українському ринку

Раніше ми розповідали, що Стратегічний овоч стрімко дешевшає: чи вигідно зараз робити запаси

Також, Овочева криза на горизонті: ціни на їжу восени продовжать невпинно зростати