Для кожного українця, що користується електроенергією, актуальним є період передачі показників лічильника. Наступний період звітування розпочнеться 30 серпня і триватиме п’ять днів. Це означає, що показники за спожиту електроенергію можна буде передати з 30 серпня по 3 вересня включно.

Особливу увагу варто приділити тому, куди саме передавати показники. В Україні діє багато операторів систем розподілу, тому єдиного номера чи електронної пошти для передачі даних не існує. Кожен споживач повинен передати показники на контактний номер чи електронну адресу свого оператора. Інформацію про те, які контакти актуальні у вашому регіоні, можна знайти на сайті вашого оператора системи розподілу.

Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube
Показання лічильників електроенергії. Фото: Youtube

Способів передачі показників досить багато. Ви можете обрати найбільш зручний для себе:

Важлива новина для споживачів – тариф на електроенергію у вересні не зміниться. Вартість залишається на рівні 4,32 грн за кВт-год. За прогнозами уряду, цей тариф залишатиметься незмінним до кінця квітня 2025 року, тобто до завершення опалювального сезону. Це означає, що українці можуть бути спокійними щодо додаткових витрат на електроенергію у найближчі місяці.

Будьте уважними та не забудьте вчасно передати показники, щоб уникнути непорозумінь із нарахуванням платежів за електроенергію.

Нагадаємо, Українці більше платитимуть за газ: коли може зрости вартість кубометра

Раніше ми розовідали, що Ціни підскочили, ще й без пенсій залишитеся: ПФУ попередив літніх українців про карти

Нагадаємо, Можете взагалі не платити: цієї комунальної послуги можна позбутися