"Нафтогаз" поки що утримує фіксований тариф на блакитне паливо для населення, проте в найближчому майбутньому ціну можуть перерахувати. Про це свідчить інформація в інфляційному звіті Національного банку України.

У "Нафтогазі" заявили, що до травня 2025 року кожен кубометр газу коштуватиме 7,96 гривні. При цьому поки що діє воєнний стан, підвищення тарифу на цю комунальну послугу заборонено мораторієм.

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Водночас у прогнозі Нацбанку йдеться про те, що починаючи з наступного року в Україні може розпочатися поетапне підвищення комунальних тарифів з метою приведення їх до ринкового рівня.

"Очікується, що з 2025 року розпочнеться поступове приведення тарифів до їх економічно обґрунтованих рівнів", – йдеться у прогнозі.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Як сильно може подорожчати газ

У недавньому інтерв'ю глава "Нафтогазу" Олексій Чернишев заявив, що на опалювальний сезон 2024-2025 компанія забезпечить пільгову ціну на газ – 7,96 гривні за куб. При цьому він наголосив, що реальна ринкова вартість одного кубометра палива становить близько 15 гривень.

На цей час різниця між чинним тарифом та ринковою вартістю покривається за рахунок дотацій із держбюджету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці скаржаться на незаконні дії газовиків: боротьба з боржниками виходить за всі рамки.

Також наш портал інформував, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.

Крім того, ми писали, на українців чекають масові відключення газу: за що домогосподарства ризикують залишитися без блакитного палива.