Пасажирам залізничного транспорту варто бути уважними до правил, оскільки їх порушення може мати неприємні наслідки у вигляді штрафів. Розповідаємо про основні порушення, за які українців можуть оштрафувати під час поїздок залізницею.

За що можна отримати штраф?

Куріння у вагонах та на станціях. Одне з найпоширеніших порушень – куріння у заборонених місцях, таких як вагони, тамбури, платформи та інші зони на залізниці. За це передбачено попередження або штраф від 85 до 340 гривень.

Пошкодження майна. Псування обладнання вагонів, сидінь, вікон або інших елементів інфраструктури тягне за собою штраф від 170 до 510 гривень. Це стосується як приміських, так і далекого сполучення поїздів.

Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці
Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці

Викидання сміття з вікон. Ще одне важливе правило, яке часто ігнорується пасажирами, – заборона на викидання сміття та інших предметів з вікон або дверей вагонів. За таке порушення можна отримати попередження або штраф у розмірі від 34 до 170 гривень.

Популярні новини зараз
Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Перехід через колії у невизначених місцях. Це порушення, яке не лише карається штрафом, але й несе загрозу життю. За перехід колій у недозволених місцях передбачено штраф від 34 до 170 гривень.

Безквитковий проїзд. Проїзд без квитка карається штрафом, який у десять разів перевищує вартість квитка. Наприклад, за спробу безквиткового проїзду у поїзді, де квиток коштує 500 гривень, доведеться сплатити 5000 гривень штрафу.

Крім цього, варто пам'ятати, що пасажири мають право перевозити ручну поклажу вагою до 36 кг. Якщо ж вага або об’єм поклажі перевищує встановлені норми, таку поклажу можуть не допустити до вагону.

Нагадаємо, Пенсійний збір на авто: як обчислити розмір та коли можна не платити

Раніше ми розповідали, що Зростають тарифи на проїзд: де в Україні подорожчав громадський транспорт

Також, Комуналка стане ще дорожчою: у якій платіжці значно збільшаться суми