В Україні зростають тарифи не лише на комунальні послуги, а й на проїзд у громадському транспорті. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

У середньому по Україні тарифи на проїзд у міському транспорті за січень-липень 2024 року зросли на 5,7% – з 9 до 9,5 гривні.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Згідно з даними Держстату, найвища вартість проїзду у транспорті у Львівській області. У цьому регіоні квиток зріс у вартості на 8% – до 15,7 гривні.

На другому та третьому місці по дорожнечі проїзду – Житомирська та Чернігівська області. У першій подорожчання становило 50% - до 15 гривень, а у другій на 15,3% - до 13,8 гривні. Водночас у столиці України вартість проїзду залишилася незмінною.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Плату за світло нараховуватимуть по-новому В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення
Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

У Держстаті наголошують, що серед регіонів із найдешевшим проїздом у міському транспорті лідирують Київська, Херсонська, Кіровоградська та Харківська області.

Вартість проїзду. Фото: Держстат
Вартість проїзду. Фото: Держстат

Зазначається, що статистичні дані стосуються лише муніципального транспорту. Вартість приватних маршруток не була врахована для формування звіту. Також відсутні дані щодо Донецької та Луганської областей.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, натяк на подорожчання? Київський метрополітен скаржиться на низьку вартість проїзду.

Також наш портал інформував, економічно обґрунтований тариф на громадський транспорт: де в Україні подорожчає проїзд.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці виїжджатимуть до Європи за новими правилами – в "Укрзалізниці" назвали обов'язкову умову.