На Житомирщині комунальний водоканал має намір збільшити тариф на 80%.

Перегляд цін на централізоване водопостачання та водовідведення відбудеться у Бердичеві. Відповідне попередження з'явилось на офіційному сайті міської ради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

У поясненні влади йдеться, що тариф, що діє, є економічно застарілим і не здатний покривати витрати водоканалу на оплату електроенергії, сплату податків, виплату зарплат і проведення ремонтів.

"Коштів від надання послуг, за діючим тарифом, не вистачає на покриття витрат по електроенергії, на виплату заробітної плати, сплати податків та зборів, оновленню матеріально – технічної бази підприємства та своєчасні розрахунки з постачальниками", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

У планах підвищити тариф на централізоване водопостачання з 24,17 до 41,22 гривні за кубометр, а на водовідведення – з 7,37 до 15,42 гривні за кубометр. Таким чином кубометр води та стоків загалом подорожчає на 79,6% – 56,64 гривні.

Зазначається, що раніше водоканал ініціював підвищення тарифу на 81,1%, але після розрахунків планову вартість трохи зменшили.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, невідкладний перерахунок тарифів: комунальники ще глибше залізуть у кишені українців.

Також наш портал інформував, подужати комуналку буде непросто: скільки доведеться платити за газ та світло до кінця 2024 року.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, матеріальна допомога на опалювальний сезон: хто може отримати 10 800 грн на оплату комунальних.