В Україні фіксується стрибок цін на огірки, але водночас у супермаркетах зменшилися середньомісячні ціни на помідори та болгарський перець. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Пропозиція тепличних огірків з українських господарств залишається дуже обмеженою. Зокрема, це вплив температурних перепадів, які спровокували поширення огіркових хвороб. В той самий час, попит на продукцію високий.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

За таких умов лише за тиждень вартість тепличного огірка піднялася в середньому на 14%. Тепличні комбінати реалізують продукцію 40-60 гривень за кілограм.

Аналітики наголошують, що високий попит на тлі дуже обмеженої пропозиції привели до того, що тепличні огірки продаються в середньому в 2,2 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на помідори та перець

В українських супермаркетах знизилася середньомісячна вартість червоних помідорів – з 78,22 до 56,93 гривні за кілограм. Також до 52,35 гривні за кіло подешевшали рожеві помідори. Понад 30 гривень втратили в ціні помідори вершка і в середньому продаються по 55,95 гривні за кіло.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець став доступнішим, але скромним цінник не назвеш. У середньому продукт продається за 150,13 гривні за кіло. Однак у деяких супермаркетах перець можна знайти й дешевше – по 110-125 гривень за кіло.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тенденція до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть нагору.

Також наш портал інформував, овочі на вагу золота: експерти прогнозують значне подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп.