Українцям уже час починати заготовляти закрутки та консервації на зиму, адже ціни на овочі згодом тільки зростатимуть. Про це в ефірі Громадського радіо розповів координатор проєкту EastFruit Weekly Олександр Хорєв.

Фахівець зазначив, що сезон консервацій цього року вдарить по гаманцях тих, хто купуватиме овочі, а не братиме з особистого городу. Через аномальну спеку сильно постраждали сезонні овочі, зокрема огірки, баклажани, перець. Через це ціни на них дуже високі.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

"Зараз є деякі нюанси із консервацією цього року. З перших днів липня почалася неймовірна спека. Вона випалила всі насадження ґрунтових овочів", - каже Олександр Хорєв.

Якщо минулого року оптові ціни на огірки у середині серпня були на рівні 20 гривень за кіло, то цього року вони перейшли позначку 50 гривень за кіло. Помідори також не тішать доступністю, ціни на них тримаються на рівні 40 гривень за кіло і вище.

Популярні новини зараз
Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Мобілізованим оголосили важливе нововведення Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Нові правила роздягнуть водіїв до нитки
Показати ще

Консервація огірків із помідорами, фото: Знай.ua
Консервація огірків із помідорами, фото: Знай.ua

Експерт зазначив, що з такими розцінками українцям, ймовірно, доведеться зменшувати обсяги домашніх консервацій або ж відмовлятися від певних видів овочів.

За оцінками Олександра Хорєва, найвигідніший овоч для консервації у 2024 році - кабачок. Він не так сильно постраждав від спеки та на оптових ринках у середньому продається по 25 гривень за кілограм.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Водночас він додав, що зараз найкращий період для консервацій. Безперечно, ціни високі, але вони зростатимуть і надалі. Восени закрутки обійдуться ще дорожче.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, овочі на вагу золота: експерти прогнозують значне подорожчання.

Також наш портал інформував, бадьорість чи порожній гаманець? В Україні супермаркети оновили цінники кави, цукру, вершків та молока.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фермери підрахували, скільки коштуватимуть продукти в Україні після підвищення акцизів: реальні ціни.