Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсій, є дуже важлива інформація від Пенсійного фонду України. Справа в тому, що фахівці з пенсійних питань відповіли на важливе питання, кому ж цієї осені збільшать виплати, і про які суми йдеться.

У Пенсійному фонді зазначили, що одразу трьом категоріям пенсіонерів з вересня підвищать пенсійні виплати, незважаючи на те, що масові перерахунки пенсій у 2024 році вже завершилися.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Це так звані вікові доплати, на які пенсіонер може претендувати після досягнення певного віку.

Популярні новини зараз
Вистачить на ситу старість: яку пенсію нарахують мобілізованим українцям Пенсіонерів викликають на службу: хто має шанси уникнути призову В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача
Показати ще

Кому з пенсіонерів належать вікові доплати до пенсії

"Вікові" доплати до пенсії автоматично нараховуються після досягнення 70, 75 та 80 років. На них мають право всі пенсіонери, які отримують пенсію за віком, якщо її розмір менший за розмір середньої зарплати в Україні, який застосовується для обчислення пенсії за 2020 рік, оскільки саме з цього року була встановлена ​​дана доплата. 2024 року це 10 340,35 гривні.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Розмір доплат до пенсії за віком

Пенсійним законодавством передбачені такі доплати до пенсії за віком:

- після досягнення 70 років – 300,00 грн;
- після досягнення 75 років – 456,00 грн.;
- після досягнення 80 років – 570 грн.

Також варто пам'ятати, що перший місяць після досягнення вказаного віку пенсіонер не отримає весь розмір доплати, оскільки нарахування доплати починається не від початку календарного місяця, а від дня народження. Тому за перший місяць її буде виплачено не повністю, а пропорційно даній кількості днів.

Нагадаємо, повернуть частину грошей за електроенергію: умови спростили.

Раніше повідомлялося, в Україні спростили отримання субсидії на електроопалення.

Також, українцям виплатять по 6000 грн: як отримати допомогу.