Цього року сезон консервації може бути особливо вигідним. Причина – значне зниження цін на цукор, що стало приємною несподіванкою, в тому числі і для тих, хто любить робити заготовки на зиму.

Відпускні ціни на цукор в Україні знизилися до 26,5 – 27,5 гривень за кілограм, що є однією з найнижчих цін за останні роки. Виною цьому, як не дивно, проблеми з експортом українського цукру. У серпні наша країна змогла експортувати лише 3-4 тисячі тонн цього солодкого продукту, тоді як ще два місяці тому цей показник був у десятки разів вищим – майже 100 тисяч тонн.

Цукор, фото: wikipedia
Цукор, фото: wikipedia

Такі зміни змусили виробників переорієнтуватися на внутрішній ринок. Враховуючи, що обмеження на експорт до Європи залишаються в силі, а запаси цукру зростають, українці отримують чудову можливість зекономити на консервації і зробити запаси цукру.

Ціни на цукор під тиском, і це може бути шансом запастися ним за вигідною ціною.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Якщо ви планували закрити варення, компоти, джеми або інші ласощі, зараз саме час це зробити. Експерти вказують, що зниження цін на цукор може тривати до кінця року, але немає гарантій, що вони залишатимуться такими низькими надалі. Адже на ринку завжди присутні ризики – можливе підвищення мит або квот на експорт, а також збільшення попиту на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, Сало, бекон і шашлик добряче потріпають гаманець: як змінилися ціни в супермаркетах

Раніше ми розповідали, що Кавун – 15 грн, персики – 60, а сливи по 40: у серпні українцям радять брати фрукти на ринках

Також, Кіло ковбаски по 915 грн: супермаркети "вкололи" цінами на варенку, твердий сир та сосиски