Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за змінами цінників на продукти харчування, є "вітамінні" новини. Справа в тому, що у серпні на прилавках магазинів з'явилося чимало соковитих баштанних культур, персиків та винограду.

Один із українських телеканалів побував на великому ринку у Волинській області, де журналісти дізналися, скільки просять за кавуни та дині, а також за виноград, персики та абрикоси.

Персики в супермаркеті, скріншот
Персики в супермаркеті, скріншот

Так, кавуни на ринку пропонують придбати по 15 – 20 гривень за кілограм. У магазинах ця ціна коливається в діапазоні 17 – 20 гривень, а от дині дещо дорожчі: ринку по 40 – 45, а в магазинах є і по 50 гривень за кілограм.

Ціни на дині та кавуни, скріншот з відео
Ціни на дині та кавуни, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Водночас продавці пропонують придбати солодкий виноград. Залежно від сорту його ціна становить 130 – 140 гривень за кілограм. Є персики та абрикоси по 60 та 80 гривень відповідно.

Також чимало продавців пропонують і лохину. А ось її ціна вже кілька тижнів поспіль зафіксована на позначці 60 гривень за кілограм. Ягоду пропонують розфасованою в кілограмові лоточки або в розсип.

А найдешевшими виявилися сливи – їх ціна близько 40 гривень та яблука – по 20 гривень за кілограм.

Слива. Фото: скрін youtube
Слива. Фото: скрін youtube

Зазначимо, що торік ціна на кавуни в магазинах, на початку та в середині сезону, коливалася в діапазоні 35 – 40 гривень за кілограм, дині ж продавали від 40 до 89 гривень, залежно від сорту та торгової мережі.

Нагадаємо, кіло ковбаски по 915 грн: супермаркети "вкололи" цінами на варенку, твердий сир та сосиски.

Раніше повідомлялося, дорожчають макарони, крупи та хліб: як змінилися цінники у супермаркетах.

Також, консервація на зиму може розорити: коли дешевше запасатися овочами.