Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин.

Справа в тому, що в Україні спостерігаються цікаві зміни у цінах на ковбасу, сосиски та твердий сир. Експерти, спостерігаючи за динамікою цін у супермаркетах, визначили, як змінилася вартість у розрахунку за 1 кіло.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube
Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube

Вартість вареної ковбаси

У серпні ковбаса копчена Алан Брауншвейзька сирокопчена подорожчала на 9,2% - ціна злетіла з 838,08 грн/кг до 915,15 грн/кг. Також подорожчала і ковбаса копчена Глобине салямі варено-копчена. Вона зросла в ціні на 4,4% - з 262,28 грн/кг до 273,80 грн/кг.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Плату за світло нараховуватимуть по-новому
Показати ще

Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin
Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin

Вартість твердого сиру

Сир твердий Звени Гора голландський 45% у серпні порівняно з липнем показав зростання на 2,6% - з 436,25 грн/кг до 447,67 грн/кг. У свою чергу сир твердий Комо традиційний 50% подорожчав на 5,2% - з 417,41 грн/кг до 439,02 грн/кг.

Ціни на сир твердий, скріншот: Minfin
Ціни на сир твердий, скріншот: Minfin

Вартість сосисок

Сосиски Бащинські філейні порадували споживачів зниженням ціни одразу на 10,4%. Якщо у липні українці купували цей продукт за 223,00 грн./кг, то тепер ціна впала до 199,85 грн./кг.

Ціни на сосиски, скріншот: Minfin
Ціни на сосиски, скріншот: Minfin

Нагадаємо, каша буде солодкою: в Україні супермаркети різко змінили ціни на гречку, молоко та цукор.

Раніше повідомлялося, супермаркети переписали ціни на ковбаси: бутерброди тепер розкіш.

Також, фермерам – розчарування, покупцям – радість: ціни на кавуни в Україні обрушилися до мінімуму.