НБУ планує впровадити обмеження на вихідні Р2Р-перекази з картки на картку, встановивши ліміт у 100 тис. грн на місяць. Це рішення стало необхідним для боротьби з шахрайськими схемами, зокрема з використанням "карток-дропів", де обсяг операцій може досягати 200 млрд грн на рік.

Якщо волонтери відповідають щонайменше двом з п’яти критеріїв, їх перекази не будуть враховуватися в загальному ліміті. Для підтвердження волонтерської діяльності банки вимагатимуть документи, такі як реєстрація волонтера, листи від держорганів або благодійних фондів, а також інформацію про збори та їх використання.

Чоловік переказує кошти на іншу карту
Чоловік переказує кошти на іншу карту

Ось критерії для волонтерів:

  1. Офіційна реєстрація як волонтер.
  2. Проведення волонтерських зборів як основна діяльність.
  3. Лист від державних органів, військових частин чи благодійних фондів про співпрацю.
  4. Інформація про суми, терміни та мету зборів.
  5. Підтвердження волонтерської діяльності в відкритих джерелах (соціальні мережі, Інтернет).

Якщо банк виявить порушення або невідповідність між заявленою метою збору і фактичними витратами, він може відмовити у виконанні переказів, що перевищують ліміт.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Обмеження не стосуватимуться осіб, чиї офіційно підтверджені доходи перевищують 100 тис. грн. НБУ планує затвердити ці обмеження до 18 серпня 2024 року.

НБУ - фото Національний банк України
НБУ - фото Національний банк України

Представники НБУ зазначають, що для ефективної боротьби з шахрайськими схемами необхідні зміни до законодавства, тому НБУ має намір звернутися до парламенту для обговорення та ухвалення відповідних рішень.

Нагадаємо, ПриватБанк повертатиме клієнтам частину грошей за деякі покупки

Раніше ми писали про те, що захотів переказати гроші мамі, а банк заморозив кошти: українцям розповіли, чому блокують транзакції

Крім того, Знай.ua повідомляв, Ощадбанк оновлює тарифи та пропонує нові безкоштовні послуги з 1 серпня 2024 року