На Київщині почали переглядати тарифи на комунальні послуги. Хоча в Україні діє мораторій на підвищення цін на деякі з них, це не стосується електроенергії, водопостачання та водовідведення.

У Білогородській територіальній громаді вирішили підняти тарифи на воду та водовідведення для всіх мешканців. Причина проста: електроенергія подорожчала на 48%, а послуги від КП "Вишневськводоканал", що допомагає "Святопетрівському" з водовідведенням, підскочили на 123,26% за кубометр води.

Тарифи на воду / фото: Pinterest
Тарифи на воду / фото: Pinterest

Вони пояснили, що такі заходи були змушені вжити через зростання вартості електроенергії та послуг іншого комунального підприємства, яке допомагає їм із водовідведенням.

Перегляд тарифів – вимушений крок. Це потрібно, щоб комунальне підприємство могло нормально працювати, платити за електроенергію та забезпечувати людей якісною водою та послугами.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

З 1 вересня планують запровадити такі тарифи:

Нагадаємо, тарифи на опалення можуть підняти: взимку доведеться платити більше

Раніше ми писали про те, що українцям повернуть переплачені за тепло та воду гроші: Верховний Суд ухвалив рішення

Крім того, Знай.ua повідомляв, у "Укрзалізниці" немає квитків для тих, хто захищає країну: яке рішення знайшли громадяни