Деякі державні органи у Києві заборгували 12 мільйонів гривень за оренду приміщень, які вони використовують для своєї роботи. Затримка у виплаті орендної плати із боку органів центральної влади створює великі проблеми для комунального підприємства.

Про це розповіла Віра Мусієнко, заступниця начальника КП «Київжитлоспецексплуатація», на засіданні комісії КМДА, де обговорювали фінансові результати за перше півріччя 2024 року.

Міська рада, фото СБУ
Міська рада, фото СБУ

Загалом борг за оренду нежитлових приміщень становить 39 мільйонів гривень, і 12 мільйонів із цієї суми припадає на органи центральної влади.

Представники цих органів пояснили заборгованість тим, що у грудні минулого року орендну плату було збільшено на 50%, але вони не встигли вчасно внести зміни до бюджету.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини
Показати ще

Суди демонструють подвійні стандарти
Суди демонструють подвійні стандарти

Однак Мусієнко запевнила, що ситуація поступово вирішується. Водночас, за цей рік компанія вже подала позови до суду на стягнення боргів у сумі 5 мільйонів гривень. Загалом, за рішенням судів, до стягнення передбачено ще 20 мільйонів, і зараз ці документи перебувають на виконанні державних органів.

Нагадаємо, тарифи зростають, борги стають непосильними: як вибратися з "безвихідної" ситуації

Раніше ми писали про те, що в Україні з'явиться новий вид оренди: українцям роздаватимуть дешево житло

Крім того, Знай.ua повідомляв, виплати людини після смерті в Україні можна забрати собі: кому таке дозволено