Останнім часом ринок курячого м'яса та яєць в Україні зазнав певних змін, які стали відчутними для пересічних споживачів. Останні дані показують, що ціни на окремі види продукції коливаються в різні боки. Що ж відбувається з популярними продуктами на наших столах?

Останні дані показують, що ціни на курячі стегна суттєво знизилися. Якщо ще влітку цей продукт коштував дорожче, то тепер його можна купити в середньому за 95,50 грн за кілограм. Зниження ціни на 13,84 грн робить стегна доступнішими для споживачів.

Курячі стегна, скріншот: Youtube
Курячі стегна, скріншот: Youtube

Філе курки також подешевшало, але не так різко, як стегна. Тепер його можна придбати за 151 грн за кілограм, що на 9,30 грн менше, ніж раніше. Це приємна новина для тих, хто віддає перевагу дієтичному м'ясу.

Ціни на курятину. Фото: скрін youtube
Ціни на курятину. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Втім, не всі частини курки втратили у вартості. Наприклад, куряча гомілка навпаки подорожчала на 12,61 грн і тепер коштує 84,45 грн за кілограм. Також зросла ціна на цілу тушку курки – тепер вона обійдеться покупцям у середньому в 81,05 грн за кілограм, що на 3,92 грн більше, ніж було раніше.

Що стосується яєць, то тут спостерігається незначне зниження цін. Наприклад, яйця марки "Квочка" подешевшали майже на гривню – тепер десяток коштує 40,25 грн. Яйця "Ясенсвіт" також знизилися в ціні до 38 грн за десяток.

А ось з іншими м'ясними продуктами ситуація дещо інша. Свинина продовжує дорожчати, тоді як ціни на сало залишаються стабільними.

Нагадаємо, Інфляція в Україні досягла нового піку: які продукти більше не вигідно купувати

Раніше ми розповідали, що Дорожчають макарони, крупи та хліб: як змінилися цінники у супермаркетах

Також, Консервація на зиму може розорити: коли дешевше запасатися овочами