В українських супермаркетах дорожчають макаронні вироби, хліб та деякі крупи. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям доведеться віддавати більше грошей за низку соціально значущих продуктів. Наприклад, одразу на 3 гривні подорожчав хліб, а макарони – більш як на 2 гривні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на макарони

Макарони пір'я в середньому продаються по 33,06 гривні за кілограм. Місяцем раніше продукт коштував 30,80 гривні, тобто подорожчання становило більш як на 2 гривні. Найдешевше макарони в Metro та Novus – 25,90 та 28,19 гривні за кіло відповідно.

Макарони. Фото: скрін Мінфін
Макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ціни на рис

Незначно збільшилася середня вартість довгого рису – з 55,67 до 56 гривень за кілограм. Довгий пропарений рис також зріс у ціні – з 64,79 до 65,17 гривні за кіло. Винятком став круглий рис, середня вартість якого знизилася майже на 1,5 гривні – до 69 гривень за кілограм.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Ціни на хліб

Понад три гривні зросла середня вартість деякого хліба в супермаркетах. Так, батон "Румянець нарізка" подорожчав із 24,40 до 27,59 гривні за 450 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети переписали ціни на ковбаси: бутерброди тепер розкіш.

Також наш портал інформував, "золота" рибка тепер не тільки в казках: супермаркети різко підняли ціни на коропа, скумбрію та оселедець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп.