Ціни на вершкове масло продовжують бити рекорди і, за прогнозами, залишатимуться високими щонайменше до кінця року. Основна причина - попит на молочні жири набагато перевищує пропозицію. Це вже стало одним з головних чинників, що підштовхує продовольчу інфляцію в Україні.

Минулої осені ми вже відчули наслідки: нестача масла призвела до різкого зростання цін. Тоді молочники змушені були переходити на імпорт, і ціни на масло зросли на 25-30%. Цього року ситуація може повторитися, хоча деякі виробники вже почали підготовку до зими ще з травня. Інші ж продовжують жити від місяця до місяця, що тільки підвищує коливання цін.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

На початку серпня запаси вершкового масла в Україні були більшими, ніж торік. Але активний експорт викликає певне занепокоєння. Закупівельні ціни на молоко також пішли вгору через спеку, яка знизила продуктивність корів. Це призвело до подорожчання молока і, відповідно, молочної продукції.

Липень приніс нові труднощі: дефіцит молока-сировини, висока вартість електроенергії через перебої і необхідність використання дизельних генераторів підвищили витрати виробництв. Всі ці чинники вплинули на ціни на молочні продукти на полицях супермаркетів.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Отже, якщо ви поціновувач масла, можливо, варто закупити його вже зараз. Ціни, схоже, будуть тільки рости, і приготуватися до цього — розумний крок.

Нагадаємо, Кіло ковбаски по 915 грн: супермаркети "вкололи" цінами на варенку, твердий сир та сосиски

Раніше ми розповідали, що Інфляція в Україні досягла нового піку: які продукти більше не вигідно купувати

Також, Дорожчають макарони, крупи та хліб: як змінилися цінники у супермаркетах