У радянські часи знайти хороші ялинкові іграшки було не так просто, тому їх зберігали і передавали з покоління в покоління. У сучасному світі багато хто позбувається радянського вінтажу, віддаючи перевагу новим модним іграшкам. Проте, варто знати, що деякі радянські ялинкові прикраси можуть мати значну цінність і їх можна вигідно продати.

Колекціонери часто шукають новорічні прикраси часів СРСР. Особливість цих іграшок полягає не лише в їх різнокольоровості, але й у формах: вони відтворюють людей, птахів, звірів та персонажів казок. Виготовлені з міцного скла і пофарбовані якісними фарбами, ці прикраси навіть через десятиліття виглядають відмінно, якщо за ними добре доглядали. Саме тому антиквари готові платити за них великі гроші.

Старі ялинкові прикраси. Фото з відкритих джерел

Ціна радянських ялинкових іграшок залежить від декількох факторів.

Рік випуску: Чим старша іграшка, тим вона рідкісніша і дорожча. Іграшки початку 20 століття цінуються набагато більше, ніж прикраси 70-х років.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Стан: Ідеальний стан іграшки забезпечує високу вартість. Навіть найменші пошкодження, як-от сколи або тріщини, можуть значно знизити її ціну.

Ось кілька прикладів радянських новорічних прикрас, які можна дорого продати, за даними сайту OLX та інших платформ:

  • Дитина на гойдалці Артіль (1930-ті роки) – від 50 000 грн.

  • Чиполіно (стандартний набір із 16-ти фігурок і розширений із 23-х) – від 3 500 грн за кожну фігурку.

  • 15 республік СРСР (без коробки і з коробкою) – від 20 000 грн.

  • Доктор Айболить (набір із 5 іграшок) – 5 000 грн.

  • Баба Бабариха (50-ті роки) – від 5 000 грн.

  • Коник-Горбунок (зі скла, покритий глазур'ю) – 2 500 грн.

Навіть якщо у вас є лише одна рідкісна ялинкова прикраса в хорошому стані, ви можете виручити за неї пристойну суму. Особливо цінуються окремі фігурки з набору "Чиполіно", такі як Синьйор Помідор за ґратами, Барон Апельсин, Цибуля-порей, собака-шукач Тримай-хапай, генерал Миша Довгохвіст та інші.

Якщо у вас вдома збереглися старі радянські ялинкові іграшки, не поспішайте їх викидати. Можливо, вони мають значну колекційну цінність і можуть принести вам значний прибуток. Спробуйте виставити їх на продаж і, можливо, вам пощастить знайти покупця, готового заплатити "кругленьку" суму.

Нагадаємо, Не викидайте старий дріб’язок: за ці монети колекціонери готові платити цілі статки

Раніше ми розповідали, що Монети номіналом 1 гривня можна дорого продати: як виглядають цінні копійки

Також, Старі 25 копійок можуть вартувати тисячі гривень - як зрозуміти, що в ваших руках справжня цінність