Колекціонери можуть заплатити доволі непогані гроші за українські залізні гривні. Деякі такі монети були в обігу. Як виглядають цінні екземпляри показали на спеціалізованому ресурсі violity.

Монета номіналом 1 гривня 2008 року була випущена обмеженим тиражем – 5 тисяч штук. Через це вона цікава нумізматам, які можуть заплатити досить значну суму.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Наприклад, на онлайн-аукціоні з'явилася саме така монета. Було зроблено кілька ставок та її вартість досягла трохи більше ніж 5000 гривень. Загалом вартість залежить від стану монети – чим вона краща, тим дорожче заплатять колекціонери.

Також цінною є залізна гривня 1995 року. Такий лот на аукціоні продається за 1300 гривень, але може коштувати й у рази дорожче – до 16 000 гривень, залежно від різновиду. Така найвища ціна монети пояснюється маленьким тиражем випуску.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

"1 гривня 1995 року - обігова монета України. Точний тираж невідомий, проте на форумах нумізматів пишуть, що він був приблизно 52 тис. шт. Це небагато, тому вартість монети висока", - зазначають експерти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відкрийте гаманець та побачите там десятки тисяч гривень: що ховається за купюрами номіналом 1 та 500 грн.

Також наш портал інформував, що нову монету номіналом 5 гривень можна продати за тисячі: чому на неї полюють колекціонери.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, за нею полюють колекціонери: вилучена з обігу монета може принести 17 500 гривень.