Якщо у вас є старі монети, особливо 1992 року випуску, ви можете отримати за них непогані гроші. Експерти з колекціонування монет стверджують, що такі монети можуть коштувати від 5 000 до 7 000 гривень.

Одним із найбільш привабливих для колекціонерів варіантів є монета 1992 року, різновиду 5.1ДАг. Ось кілька ознак, за якими ви можете її ідентифікувати:

  • Середній зуб тризуба на реверсі монети має бути округлим і товстим.
  • Хвостик букви "Ї" має торкатися букви "Н".
  • Форма грона №2 нагадує тупокутний трикутник.
  • Поверхня гурта повинна бути гладкою, без насічок.

    25 копійок 1992 року. Фото: Монетки-Ягідки

Ще одним варіантом, який цікавить колекціонерів, є монета різновиду 4БАМ. За неї можна отримати від 3 300 до 5 000 гривень. Її відмінною ознакою є опуклий щит та втиснутий тризуб на реверсі. Цю монету також називають "Англійський чекан".

"Монети з помилками мають особливу цінність для колекціонерів," – розповідають експерти. "Наприклад, у випадку з монетою 4БАМ помилка сталася під час виготовлення ескізів. Художники неправильно відобразили рельєф, затемнивши тло і тризуб. Через це у Великій Британії виготовили пуансони для карбування монет з помилковим дизайном, які потім потрапили на Луганський верстатобудівний завод."

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Якщо ви хочете перевірити, чи є у вас цінна монета, найкраще звернутися до експертів або колекціонерів. Вони можуть допомогти вам оцінити її вартість та, можливо, навіть знайти покупця. Тож не варто поспішати позбавлятися від дрібниці — можливо, ви володієте справжнім скарбом.

Нагадаємо, Перетрусіть ваші заначки: з 1 серпня Нацбанк вилучає з обігу популярну купюру

Раніше ми розповідали, Плями їжі та дірки: "ПриватБанк" "впарює" гроші, які б не взяли назад

Також, Гроші на чорний день: українці запасаються готівкою на випадок блекауту