З початком вересня українських автомобілістів очікують зміни у вартості пального. Хоча підвищення акцизів на бензин і дизель буде незначним, автогаз може суттєво подорожчати. Розглянемо детальніше, чого чекати і як це вплине на ваш гаманець.

З 1 вересня акцизи на пальне зростуть. Зокрема:

Експерти заспокоюють: зміни у вартості бензину і дизеля будуть настільки незначними, що для більшості споживачів вони будуть майже непомітні. За словами Сергія Куюна, директора Консалтингової групи А-95, коливання на ринку пального часто залишаються непоміченими для споживачів.

Ціна на нафту на світових ринках останніми днями знизилася до рівня нижче 80 доларів за барель, що також сприятиме стабільності цін на бензин і дизель.

Найбільш помітним стане підвищення вартості автогазу. Попри це, використання автогазу залишиться вигіднішим порівняно з бензином. Це означає, що встановлення газобалонного обладнання на автівки продовжуватиме бути популярним серед водіїв.

Крім акцизів, важливим фактором, що впливає на вартість пального в Україні, є логістика. Через нову систему постачання пального через західний кордон, логістичні витрати зросли, що також відображається на кінцевій ціні для споживачів.

Нагадаємо, 80 грн за 200 грам: супермаркети оновили цінники на молоко, вершкове масло та сметану

Раніше ми розповідали, що Вже 25 грн за кілограм: цінники на популярний овоч підняли вдвічі

Також, Вода стане ще дорожчою: які цифри опиняться у платіжках