Віра Мігаль, мешканка Черкас, у липні 2024 року отримала нову квитанцію за електроенергію та сподівалася на меншу суму через часті відключення світла. Але, на її подив, незважаючи на те, що світла не було по 8 годин на день, сума в квитанції виявилася навіть більшою.

82-річна Віра розповіла Громадському, що вона намагається економити електроенергію: перестала пекти в духовці і навіть прибрала мікрохвильову піч, щоб не витрачати зайві кіловати. Причина зростання тарифу на електрику.

Якщо у травні кіловат коштував 2,64 гривні, то тепер ціна зросла до 4,32 гривні. Віра порівняла свої платежі за червень минулого та цього року: вона використала менше електроенергії, але заплатила майже вдвічі більше – 194,4 гривні замість 126.

Інша мешканка Черкас, Олена Данько, теж стикається зі зростанням тарифів. Вона регулярно готує випічку для своїх дітей, а її старший син щодня займається комп'ютером. Незважаючи на відключення світла, їхня родина споживає приблизно таку ж кількість електроенергії, як і раніше.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

У червні вони заплатили за електрику 1050 гривень, хоч у травні сума була 430 гривень.

Глава товариства споживачів комунальних послуг України Олег Попенко пояснив, що підвищення тарифів не вплинуло на споживання електроенергії, яке навіть дещо зросло.

Він також попередив, що в майбутньому тарифи продовжать зростати, і до червня наступного року вартість кіловата може сягнути 6 гривень. Міністерство енергетики намагається впоратися з боргами перед інвесторами та операторами, підвищуючи тарифи для населення.

Нагадаємо, до райного терміну – жовтень: "Газмережі" нагадали, що мають зробити українці до опалювального сезону

Раніше ми писали про те, що продаж квартири зажене в мінус: нові податки на нерухомість з'їдять весь прибуток

Крім того, Знай.ua повідомляв, з українців "здиратимуть" ще більше грошей за комуналку, не піднімаючи її офіційно