Фахівці "Газмереж" порадили українцям заздалегідь подбати про стан системи опалення будинку чи квартири, щоби опалювальний сезон пройшов без "сюрпризів". Що потрібно зробити кожному, розповіли на facebook-сторінці компанії.

До початку опалювального сезону газовики настійно радять перевірити димові та вентиляційні канали, щоб своєчасно виявити порушення та уникнути негативних наслідків узимку.

Опалювальний сезон, скріншот
Опалювальний сезон, скріншот

"Якщо димоходи та вентиляційні канали несправні, то шкідливі продукти горіння замість того, щоб виводитися назовні, будуть накопичуватися в приміщенні", - попереджають фахівці.

Якщо газові прилади працюють сезонно, то димарі опалювальних печей, ємнісних водонагрівачів для опалення та опалювальних котлів слід перевіряти щорічно перед початком опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Газовий котел. Фото: скрін youtube
Газовий котел. Фото: скрін youtube

Організацією перевірок мають займатися балансоутримувачі чи ОСББ, якщо це багатоквартирний будинок. У приватному секторі за це відповідає власник житла.

"За це відповідають власники будинків. У житлових багатоповерхівках – балансоутримувачі чи ОСББ, у приватних - власники чи орендарі", - наголошують газовики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хаос у платіжках нікому не потрібен: "Газмережі" нагадали важливе правило для всіх клієнтів.

Також наш портал інформував, платити чи ігнорувати: як бути з рахунками за доставку газу, якщо вдома ніхто не проживає.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, як змінюється плата за доставку газу залежно від пори року: газовики пояснили важливий нюанс.