Проти українців знайшли новий спосіб як змусити їх платити ще більше за тепло. При цьому формально вони не порушують умов мораторію, адже офіційні тарифи не підвищувалися...

Нововведення вигадали в "Черкаситеплокомуненерго".

Рушникосушарка. Фото: скрін youtube
Рушникосушарка. Фото: скрін youtube

Представники комунального підприємства пояснюють своє рішення тим, що сушарки для рушників, які є частиною системи постачання гарячою водою, використовують теплову енергію не тільки для свого прямого призначення, але і фактично стають додатковими "опалювальними" приладами.

За їхньою логікою, ця енергія витрачається на "додатковий комфорт" мешканців, а отже, має окремо оплачуватись.

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Крім того, комунальники звертають увагу на те, що під час руху "тепла" трубами відбуваються певні втрати теплової енергії. Ці втрати також враховуються в новій системі оплати та будуть включені до рахунків споживачів.

Таким чином, хоча офіційний тариф на опалення залишається постійним, фактичні суми у платіжках зростуть.

Прибирання у ванній кімнаті, фото homeology
Прибирання у ванній кімнаті, фото homeology

Подібна практика, як виявилося, не є унікальною для Черкас. У багатьох обласних центрах України споживачі вже довгий час платять за наявність сушарки для рушників у своїх квартирах.

Нагадаємо, українців змусять заплатити величезні гроші за лічильники газу: хто під загрозою руйнування

Як повідомляв "Знай.uа", суми у платіжках можуть подвоїтися: українцям доведеться тотально економити ще й газ

Знай.ua писав, обмеження водопостачання: українці можуть залишитися без життєво важливої ​​послуги