Міжнародні посилки стають дедалі популярнішими серед українців. Вони дозволяють замовляти товари з усього світу, що значно розширює можливості для покупок. Проте нещодавня заява міністра фінансів Сергія Марченка може змінити ситуацію.

Марченко повідомив, що кількість посилок, які імпортуються в Україну без оподаткування митними платежами, вражає — 51,5 мільйона посилок. Більшість інтернет-продавців в Україні працюють як фізичні особи-підприємці, сплачуючи всього 5% податку, хоча їхні прибутки часто обчислюються мільйонами.

Тепер українцям доведеться сплачувати імпортний податок за всі міжнародні посилки, вартість яких перевищує €45. Це нововведення зменшить поріг неоподаткованої вартості з нинішніх €150 до €45. На думку міністра, це допоможе знизити зловживання у сфері електронної комерції.

Посилки з Китаю, фото: CNN
Посилки з Китаю, фото: CNN

"В Україні практично вся інтернет-торгівля та електронна комерція знаходяться в тіні. У рамках ліміту €150 у нас завозять все, що завгодно", — зазначив Марченко. За його словами, така ситуація призводить до того, що багато товарів ввозяться в країну без належного оподаткування.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Марченко також наголосив, що зменшення порогу дозволить краще контролювати імпорт та сприяти сплаті податків. За статистикою 2023 року, без оподаткування імпортовано 51,5 мільйона міжнародних поштових відправлень. Однак точну кількість товарів всередині цих посилок ніхто не знає.

"Чому ціна iPhone в Україні інколи нижча, ніж у країнах, де їх виробляють? Тому що з цих товарів не сплачено податки", — додав міністр фінансів.

Нагадаємо, Восени з водіїв витрусять усі гроші: скільки заплатять за пальне

Раніше ми розповідали, що Якщо не вистачає стажу – доведеться платити: вихід на пенсію може вдарити по гаманцю

Також, Українці зможуть отримати вищу освіту без грошей: кого навчатимуть безкоштовно