Деяким українцям, можливо, доведеться доплатити, щоби вчасно вийти на заслужений відпочинок. Це стосується громадян, які до 60 років не зможуть нагромадити достатньо стажу.

Скільки доведеться заплатити за один додатковий рік стажу, йдеться на Урядовому порталі.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Якщо у 2024 році для виходу на пенсію у 60 років необхідно мати мінімум 31 рік стажу, то наступного року цю вимогу підвищать – до 32 років стажу.

До 2028 року для своєчасного виходу на пенсію за віком потрібно мати хоча б 35 років стажу. Відповідно, не всі українці зможуть виконати ці вимоги. У зв'язку з цим деяким громадянам доведеться або продовжувати працювати до 63 або 65 років, або докуповувати страховий стаж.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Люди в ПФУ. Фото: pfu.gov.ua
Люди в ПФУ. Фото: pfu.gov.ua

Станом на 2024 рік, купівля одного повного місяця страхового стажу коштуватиме 1760 гривень – це мінімальний страховий внесок. Водночас за один рік стажу доведеться віддати 21 480 гривень.

Втім, майбутній пенсіонер може самостійно визначати розмір та частоту платежів, виходячи зі своїх фінансових можливостей та кількості стажу, який потрібно докупити.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.

Також наш портал інформував, можна, і навіть потрібно: українцям дозволили ставати пенсіонерами до 60-ти, як цього досягти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.