У своєму інтерв'ю мер Дніпра Борис Філатов заявив, що мешканцям міста слід готуватися не до графіків відключень, а до графіків включень електроенергії. Він пояснив, що людям будуть надходити повідомлення про те, коли у них буде світло, наприклад, з першої до п'ятої години.

Дніпро, як і під час першої хвилі російського вторгнення у 2014 році, знову став одним із ключових міст в українській оборонній системі через свою близькість до кількох фронтів. До міста приїжджає багато людей з окупованих та прифронтових територій, і Філатов оцінює їх кількість приблизно в 200 тисяч осіб.

Борис Філатов. Фото: Facebook
Борис Філатов. Фото: Facebook

Це створює додаткове навантаження на інфраструктуру міста, яке готується до важкої зими, як і вся Україна. Філатов зазначив, що через обстріли та відключення повністю перевести місто на генератори неможливо, оскільки на ринку бракує необхідного обладнання.

Тому комфортність зимового періоду значною мірою залежатиме від підготовки самих родин. Мер також звернув увагу на фінансові проблеми, зауваживши, що центральна влада намагається вилучити кошти з місцевого самоврядування.

Популярні новини зараз
Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Нічне місто без електрики. Фото: Youtube
Нічне місто без електрики. Фото: Youtube

Незалежно від того, хто обіймає посаду міністра фінансів чи прем'єр-міністра, ця практика, на його думку, є неприйнятною, особливо в умовах війни.

Також наш портал інформував, мешканці багатоповерхівок платять більше за лічильник на опалення: чому так

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що опалювальний сезон та забезпечення водою Херсонщини: як регіон оговтується після катастрофи

Вам буде цікаво дізнатися тарифи на газ в Україні: скільки платитимуть споживачі з 1 серпня