Жителям багатоповерхівок іноді важко зрозуміти, за що саме вони платять за комунальні послуги. Особливо важливі договори з постачальниками послуг. Іван Пивоварчук з Житомирської області розповів, що у його будинку є загальний лічильник на тепло, і кожен мешканець платить за його обслуговування 34 гривні на місяць.

Він хоче знати, чому він має платити за цей лічильник, адже він належить компанії «Звягельтепло», і чому потрібно платити за абонентське обслуговування влітку, коли опалення не працює.

Відключення електроенергії, лічильник / фото: АТ "Херсонобленерго"
Відключення електроенергії, лічильник / фото: АТ "Херсонобленерго"

Все це прописано в договорі Згідно з законом «Про житлово-комунальні послуги», споживачі мають право отримувати якісні послуги та інформацію про тарифи без додаткової плати. Вони також повинні укладати договори з постачальниками послуг.

Якщо ви підписали договір, то повинні виконувати його умови. Ви можете звернутися до постачальника послуг за роз'ясненнями щодо умов договору.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Опалення / фото: Freepik
Опалення / фото: Freepik

Плата за загальний лічильник Якщо у вашому будинку є загальний лічильник, то оплата за тепло нараховується за його показниками, і ці витрати розподіляються між мешканцями будинку. Це обов'язково, якщо це прописано в договорі з постачальником послуг.

Плата за абонентське обслуговування Згідно з законом, абонентське обслуговування – це плата за розподіл спожитих послуг, нарахування плати, обслуговування та заміну лічильників.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

Це законний платіж, який виконується за умовами договору з постачальником послуг, навіть якщо опалення не працює.

Нагадаємо, переїжджати або мерзнути всю зиму: мешканці висоток можуть залишитися без тепла та питної води

Раніше ми писали про те, що чому квартплата у сусідів дешевша, ніж у вас: економістка пояснила таку несправедливість

Вам буде цікаво дізнатися у Києві хочуть переглянути тарифи на опалення: скільки доведеться платити