Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми квитанціями з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що багато українців хочуть знати, як в Україні найближчим часом може змінитись ціна на газ для побутових споживачів.

Важливо одразу наголосити на тому факті, що з 1 серпня 2024 року в Україні тариф на газ не зміниться. Так, за кубометр потрібно буде сплачувати 7,96 грн.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби компанії "Нафтогаз".

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

"Ми розуміємо важливість стабільності в ці непрості часи, тому сумлінно дотримуємося своїх зобов'язань перед нашими споживачами", - зазначають у газопостачальній компанії.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

"Нафтогаз України" забезпечує газом 12,4 млн. українських домогосподарств, які отримують блакитне паливо відповідно до річного тарифного плану "Фіксований". Відповідно, клієнти компанії можуть не хвилюватися про несподівані зміни у своїх комунальних платежах», – зазначають у компанії.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Також газ продають інші постачальники. Вони пропонують такі тарифи:

"Еру Людям" - 7,70;
"Енерджі Трейд Груп" - 7,799;
"Нафтогаз України" – 7,96;
"Тернопільоблгаз Збут" - 7,96;
"Прикарпат Енерго Трейд" – 7,98;
"Полтавагаз Збут" - 7,99;
"Галнафтогаз" – 7,99;
"Львівенергозбут" – 8,20;
"Київські енергетичні послуги" – 8,46;
"Дніпровські енергетичні послуги" – 8,46;
"Асканія Енерджі" - 9,95;
"Рітейл Сервіс" - 9,99.

"Як і в два попередні сезони вартість газу для населення не зросте. Свої річні пропозиції газопостачальні компанії не змінили. Залежно від постачальника вартість кубометра блакитного палива коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн", – йдеться у повідомленні "ГазПравди".

Газовики, скріншот: YouTube
Газовики, скріншот: YouTube

У серпні продовжаться перевірки газу

З 2024 року відновили обов'язковий техогляд газового обладнання у квартирах та будинках. При цьому бригади від представників газових компаній також виявляють порушення, які відразу ж відключають від газу.

Зокрема це може бути, наприклад, демонтаж стіни між кімнатами з порушенням проекту, внаслідок чого спальне місце не відокремлене стіною від газового обладнання.

Нагадаємо, економічно обґрунтований тариф – майже 200 гривень: вода із крана стане розкішшю.

Раніше повідомлялося, борги за комуналку та безгрошів'я: як споживачам пропонують вирішити проблему.

Також, взимку на українців можуть чекати нові випробування: відключення світла ще квіточки.