У багатьох містах України тарифи на воду значно зросли, і в деяких місцях ціна за кубометр води перевищила 100 гривень. Наприклад, у Марганці тарифи піднялися з 46 до 125 гривень, що є збільшенням у 2,7 рази.

Раніше Марганець отримував технічну воду з Миколаєва, яку використовували лише для господарських потреб. Питну воду містянам доводилося брати зі свердловин або отримувати від волонтерів. Технічна вода не відповідала стандартам якості питної води, але допомагала вирішувати побутові проблеми.

Питна вода / фото: Pixabay
Питна вода / фото: Pixabay

Після підриву Каховської ГЕС, Марганець, населення якого становить 46 тисяч осіб, залишився без водопостачання з водосховища. Терміново було організовано постачання технічної води з Миколаєва, що дало можливість забезпечити містян водою для господарських потреб.

Зовсім недавно було введено в дію новий водогін "Запоріжжя-Марганець", що постачає воду значно кращої якості, ніж технічна вода з Миколаєва. Однак, ця вода все ще не відповідає стандартам питної води.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах
Показати ще

Проточний водонагрівач
Проточний водонагрівач // hvylya.net

Лаборант Федір Старостенко зазначив, що жорсткість води знизилася з 5,5 до 5,3, а рівні сульфатів і хлоридів також стали нижчими, але вода все одно не підходить для пиття.

Однією з причин різкого підвищення тарифів є погіршення стану труб і арматури водогону через використання технічної води. За рік труби сильно пошкодилися, і тепер потрібно багато коштів на їх відновлення.

Комунальні служби пояснюють, що саме це стало причиною такого різкого зростання тарифів на воду.

Раніше ми писали про те, що вода дорожчає вже з серпня: скільки доведеться платити

Крім того, Знай.ua повідомляв, 10 годин вистачить, щоб помитися? В Україні вводять "тестові" графіки відключення води

Також наш портал інформував, електроенергія для водоканалів дорожчає: чи перерахують тарифи на воду для населення