Собівартість централізованого водопостачання залежить від низки складових, зокрема тарифу світло. Для підприємств вартість електроенергії значно вища, ніж для населення та зростає щомісяця.

Журналісти видання ВСН поспілкувалися з керівником "Луцькводоканал" та уточнили, як коливання вартості електроенергії можуть позначитися на тарифі на холодну воду.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Глава "Луцькводоканалу" Віктор Гуменюк заявив, що ринкова вартість електроенергії для підприємства більш ніж удвічі вища від тарифу для населення - близько 10 гривень за кіловат. Через це зростають витрати і їх треба якось компенсувати.

Наразі економічно обґрунтовані тарифи на водопостачання запровадили для юридичних осіб. Населення подорожчання не торкнулося і найближчим часом водоканал має намір утримувати пільговий тариф для цієї категорії споживачів.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

"Вартість електроенергії для "Луцькводоканалу" зростає щомісяця, але це ніяк не вплине на тарифи для населення", - заявив глава водоканалу.

Варто зазначити, що тарифи на воду та каналізацію у великих містах регулюються Нацкомісією. Водночас у невеликих містах та селищах місцева влада має право самостійно регулювати ціни на ці послуги. Саме тому останніми місяцями у деяких населених пунктах вартість води зросла, а у великих містах залишилася незмінною.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підключення води після відключення за борги: українців попередили про значні суми.

Також наш портал інформував, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%.