З 1 червня 2024 року в Україні суттєво підвищилися тарифи на електроенергію, що викликало занепокоєння серед споживачів. Багато людей цікавляться, чи варто очікувати на подальше підвищення цін на комунальні послуги.

У серпні тарифи на електроенергію залишаться на рівні, встановленому з червня. Тепер ціна складає 4,32 гривні за кіловат-годину для всього спожитого обсягу, незалежно від того, скільки електроенергії ви використовуєте.

Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay

Раніше планували, що тариф буде різний: 2,64 гривні для споживання до 100 кВт-год на місяць і 4,8 гривні за кожен наступний кіловат-годину. Однак новий єдиний тариф діє для всіх споживачів і залишиться таким до 1 травня 2025 року.

Щодо води, тарифи залишаться без змін. Вартість водопостачання контролюється місцевими водоканалами, і, хоча деякі міста можуть підвищувати ціни, Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг рекомендує зберегти тарифи на воду без змін на найближчі місяці.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Зараз тариф на електроенергію складає 4,32 гривні за кіловат-годину для всіх споживачів, що на 60% більше, ніж раніше. Ці нові тарифи залишаться в силі до 1 травня 2025 року, тому додаткового підвищення у серпні не передбачається.

Однак, для споживачів з електричним опаленням буде діяти спеціальний тарифний режим. З 1 червня по 30 вересня вони платитимуть 4,32 гривні за кіловат, а з 1 жовтня по 30 квітня — тариф буде залежати від обсягу споживання.

Тарифи на світло, скріншот з відео
Тарифи на світло, скріншот з відео

Якщо споживання в опалювальний сезон не перевищує 2000 кВт-год, тариф залишиться 2,64 гривні за кіловат. Якщо ж споживання перевищить 2000 кВт-год, вся електроенергія буде тарифікуватися за ставкою 4,32 гривні.

Що стосується води, то з початку року тарифи на водопостачання залишилися на рівні 2022 року. Тарифи на воду визначає Національна комісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), але місцеві водоканали можуть самостійно коригувати ціни, що може призвести до значних коливань у різних містах.

Раніше ми писали про те, що відключення світла обіцяють припинити: але радіти будемо недовго

Крім того, Знай.ua повідомляв, вода дорожчає вже з серпня: скільки доведеться платити

Також наш портал інформував, українці затамували подих: в Міненерго назвали дату, коли переглянуть тариф на світло