В середині осені в Україні можуть тимчасово припинити відключення світла для населення. Але ситуація знову ускладниться пізніше. До кінця липня основні ремонти на електростанціях будуть завершені, і дефіцит електроенергії зменшиться.

У вересні, коли спека спаде, відключення, можливо, взагалі припиняться, вважає Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Але цей період триватиме максимум місяць-два. У листопаді без відключень не обійтись. Це підтверджують експерти, уряд і великі українські енергокомпанії.

До кінця осені ситуація знову ускладниться, навіть якщо всі плани щодо відновлення зруйнованих ТЕС та встановлення нових генераторів будуть виконані.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Нагадаємо, наприкінці червня тривалість відключень світла в Україні збільшилася через спеку та ремонти на АЕС. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація покращиться наприкінці липня, коли завершаться ремонтні роботи на деяких електростанціях.

МВФ прогнозує, що середній дефіцит електроенергії України у 2024 році буде близько 10%, а серйозний дефіцит (до 30%) виникатиме лише у години пік.

Нагадаємо, світло не погасне: кому в Україні гарантують безперебійне електропостачання

Раніше ми писали про те, що світитиметься кожне вікно: коли чекати на поліпшення ситуації в енергетиці

Крім того, Знай.ua повідомляв, пояснення, на яке чекали всі: чому відключають світло по кілька черг