Український кандидат медичних наук, лікар вищої категорії та дитячий лікар, який веде програму "Школа доктора Комаровського", поділився важливою інформацією про суднозвужуючі краплі в ніс.

Такий препарат обов'язково повинен мати місце у аптечці невідкладної допомоги. Спочатку слід дізнатися про показання до застосування таких препаратів.

Євген Комаровський, скріншот: Youtube
Євген Комаровський, скріншот: Youtube

За його даними – це стороннє тіло в носі; алергічні реакції; укуси комах; біль у вусі; підвищення температури; утруднене дихання; кашель без зупинки.

"Будьте уважні: у дитячій аптечці невідкладної допомоги оптимальні краплі 0,05% розчину судинозвужувального препарату – ксилометазолін", - заявляє доктор Комаровський.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Дозування ксилометазоліну: для дітей віком від 2 до 6 років – по 2 краплі 0,0,5% розчину в кожний носовий прохід два, максимум тричі на день, для дорослих та дітей віком від 6 років – по 4-6 крапель 0,05 % розчину не частіше ніж 4 рази на день.

Євген Комаровський, скріншот: Youtube
Євген Комаровський, скріншот: Youtube

Краплі 0,05% розчину ксилометазоліну можуть продаватися під наступними комерційними назвами: Бризолін, Галазолін, Гріпостад Ріно, Длянос, Доктор Тайс Назолін, Інфлюрин, Ксілен, Ксилобене, Ксилометазолін, Ксилометазоліну гідрохлорид, Ксимелін, Назенспрай, Тизин Ксило та Фармазолін.

Нагадаємо, доктор Комаровський випадково розкрив інтимний біль друга Тіни Кароль Слави Дьоміна: "Схопився прищ на п*сюні"

Як повідомляв "Знай.uа", доктор Комаровський заявив, що коронавірус ще "літає" в повітрі, війна не зупинила пандемію: "Йде піднесення захворюваності"

Знай.ua писав, доктор Комаровський, що критикує Зеленського, висловився росіянам про Президента: "Пересуває фішки на карті"