В Україні об'єднали в одну платформу всі види міжнародних допомог. Відпер достатньо зайти в дію, знайти розділ "ЄДопомога" та оформити її

Мобільний телефон. Фото: скрин відео
Мобільний телефон. Фото: скрин відео

Як стало відомо, в україні розширили списки тих, хто може отримати грошову допомогу від ООН. Якщо раніш на таку допомогу могли претендувати лише внутрішньо переміщені особи, то тепер її можуть отримати українці, які досягли пенсійного віку.

Для цього достатньо зайти в застосунок "Дія", знайти розділ "ЕДопомога" та заповнити відповідні форми. Відповідно до правил програми, після подання документів, пенсіонери мають право на отримання 2200 грн упродовж 3 місяців. Повна сума становить 6600 грн.

При цьому, у міністерстві зазначають, що таку допомогу зможуть отримати лише 65 тисяч пенсіонерів. Хто саме, визначатиме Мінсоцполітики та зазначили, що отримати зможуть не всі категорії осіб пенсійного віку. Зокрема претендентів на виплати обиратимуть у міністерстві, а перевагу надаватимуть найбільш вразливим категоріям, наприклад тим, у кого мінімальні виплати.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім пенсіонерів на такі виплати можуть претендувати особи з інвалідність, внутрішньопереміщені особи, самотні мати або батько, малозабезпечені сім'ї.

При цьому важливо пам'ятати, що оформлення допомоги від міжнародних організацій не гарантує її отримання.

Нагадаємо, зарплати українців почали знижуватися, а безробіття - зростати: що відбувається ринку праці зараз.

До слова, в Україні будуть дорожчати продукти до кінця року: як перепишуть цінники в магазинах та на ринках.

Раніше ми писали, що українці мають право на кілька видів пенсій, але отримають мізер