Хоча капуста й вважається невибагливою культурою й вирощувати її на дачі досить нескладно, варто дотримуватися певних правил, щоб врожай вас не засмутив.

Фахівці запевнюють, що капуста виросте й на бідному ґрунті, якщо дотримуватись простих правил. А зокрема підживлювати, напувати водою, захищати від хвороб та шкідників. Про це детально розповідає prostowаy.

Запам'ятайте ці нюанси й у вас ніколи не буде проблеми з урожаєм капусти - міцні та соковиті качани вам гарантовано!

Вирощування капусти, кадр з відео
Вирощування капусти, кадр з відео

Чим підживлювати капусту, щоб зав’язалися гарні качани:

Проблема в'янення та пожовтіння капустяного листя є досить частою. Проте, яку оперативну допомогу надати капусті, щоби рослина не зачахла і не загинула, знає не кожен городник.

Оскільки капуста полюбляє отримувати багато води, то найчастіше жовте листя сигналізує про її нестачу. Своєчасне зволоження ґрунту необхідно, щоб капуста могла зав’язати качани. Потрібно вносити до 5 літрів води під кожну рослину.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Водночас важливо не переборщити, щоб не залити капустяні грядки - в такому разі коріння почне гнити й рослини загинуть.

Вирощування капусти, кадр з відео
Вирощування капусти, кадр з відео

Іншою причиною пожовтіння є нестача підживлення. Вирішить цю проблему внесення підживлення з калієм. Городники рекомендують використовувати сірчанокислий калій, щоб капуста перестала хворіти й чахнути.

А от для того, щоб позбутися шкідників, знадобиться неймовірно простий засіб, який точно є в кожному домі. Для обробки грядок приготуйте наступний розчин: з розрахунку на 5 л води ½ склянки звичайного оцту. Обробка капусти проводиться не більше 2-3 разів за сезон.

Продаж капусти, фото з відритих джерел
Продаж капусти, фото з відритих джерел

Нагадаємо, ціни на свинину в Україні змінилися: які прогнози щодо вартості м'яса дають фахівці

Як повідомляв "Знай.ua", ціни на курятину піднялися до рекордного рівня в Україні та світі: яке м'ясо і за якою ціною купляти найвигідніше

Також "Знай.ua" писав, чи чекати українцям дефіциту молока, сирів та сметани слідом за іншими продуктами: думка фахівця