Щоб отримати дійсно гарний урожай малини та щоб усі ваші старання по догляду за нею не виявилися марними, обов'язково потрібно подбати про один надзвичайно важливий нюанс.

Мова йде про правильне підв'язування ягідного куща - його гілки повинні винести перенапругу від надлишку плодів. Підв'язка пагонів також дозволить відстежувати виникнення шкідників та вчасно вживати профілактичних заходів боротьби з паразитичними комахами.

Вирощування малини, Щоденник дачника / Телеграм
Вирощування малини, Щоденник дачника / Телеграм

Найзручніші способи підв'язати малину:

  • Найпростішим є метод, коли пагони малини підв'язуються до окремої опори у вигляді кілочка.
  • За так званого "шпалерного" способу підв’язки в землю вбиваються кілочки, між якими натягується дріт.
  • Найзручніший для садівника є віяловий метод. У цьому випадку між кущами слід встановити дві палиці. А тоді підв'язати до них на різній висоті гілки то одного, то іншого куща, утворюючи таким чином щось на зразок віяла.

Як діляться досвідом садівники, саме завдяки останньому методу, а саме віяловому, збирання врожаю малини перетворитися на швидкий та легкий процес. Адже у цьому разі всі ягоди опиняються на поверхні просто у вас перед очима.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Малина, скріншот: YouTube
Малина, скріншот: YouTube

Нагадаємо, ціни на свинину в Україні змінилися: які прогнози щодо вартості м'яса дають фахівці

Як повідомляв "Знай.ua", ціни на курятину піднялися до рекордного рівня в Україні та світі: яке м'ясо і за якою ціною купляти найвигідніше

Також "Знай.ua" писав, чи чекати українцям дефіциту молока, сирів та сметани слідом за іншими продуктами: думка фахівця