Через повномасштабну російсько-українську війну в країні посилилася інфляція, внаслідок якої почали дорожчати не лише найнеобхідніші продукти, але й ліки.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в етері телемарафону, зараз ціни на лікарські препарати зросли на 14-15% - це нижче рівня інфляції.

"Ми бачимо певне подорожчання лікарських засобів за різними номенклатурами по-різному, але вітчизняні виробники підняли найменше ціни на лікарські засоби. Деякі препарати навіть подешевшали", - запевнив він. Віктор Ляшко

Скрін, Facebook Віктор Ляшко
Скрін, Facebook Віктор Ляшко

Зазначається, що на деякі ліки ціни виросли на 60%. Наприклад, у лютому за льодяники від болю в горлі, заспокійливе, знеболювальне та спрей від нежитю люди платили 327 гривень 20 копійок, а зараз за такі ж ліки доведеться віддати 525 гривень 40 копійок, що на 198 гривень більше.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Відомо, що унаслідок бойових дій знищено понад 500 аптек, багато складів з ліками й сировиною. Що, відповідно, мало свій вплив на ситуацію з медикаментами в Україні.

Хоча й Україна продовжує виробляти ліки, але сировина для них в основному імпортна й дорожча, адже витрати на доставлення суттєво зросли. То ж прогнозується, що, на жаль, зростання цін на ліки буде продовжуватися.

Крім того, окремі експерти переконані, що низка препаратів, зокрема, для лікування гіпертонії, діабету та епілепсії може стати дефіцитною.

Нагадаємо, українці просять не пускати дітей до шкіл, поки літають ракети: має втрутитися Володимир Зеленський

Як повідомляв "Знай.ua", обов'язковий іспит для отримання громадянства України: Володимир Зеленський відповів на петицію

Також "Знай.ua" писав, "Війни та миру" більше не буде: шкільну програму хочуть "порізати", що більше не будуть вивчати учні