Після того, як українці залишилися без урожаю Херсонщини, яка тимчасово перебуває в окупації росії, набула сенсу фраза Вєрки Сердючки "Зірка, не зірка, але життя зараз таке, що під рукою треба завжди мати свій городик".

Саме тому всі українці, які мають можливість висаджувати овочі, фрукти та ягоди з радістю зайнялися цим. Як добре, що у нас припасені рекомендації для початківців та навіть професійних городників. А ви знали, чим можна замінити гній для утеплення грядки, наприклад огірків? Ми допоможемо вам розібратися в цьому.

город
город

Дефіцитний гній замінюється тепер припасеною з осені сумішшю лісового листя (кленового або липового) та овочевого бадилля. Все це, як виявилося, теж годиться як біопаливо, хоча й трохи слабше розігрівається.

Однак можна зробити ще простіше, вирощувати огірки під плівковим покриттям у два шари з повітряним теплоізолюючим прошарком: над піднятою грядкою припускають два каркаси, один над іншим, і обидва обтягувати плівкою.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вирощування огірків, фото: growhow.in.ua
Вирощування огірків, фото: growhow.in.ua

Біопаливом у цьому випадку грядку не заправляють (натомість її можна пролити гарячою водою, перед тим як накрити ґрунт чорною плівкою), а в іншому готують за традиційною технологією. Посів на грядку із двошаровим укриттям можна проводити з початку квітня.

Нагадаємо, як врятувати потріскані помідори: томати зберігатимуться довго і врожай не доведеться викидати.

Раніше ми повідомляли ,як прискорити дозрівання помідорів за допомогою звичайної соди: три секрети хорошого врожаю томатів.